Termeni și condiții

Date identificare
Denumire: ARHIEPISCOPIA ARADULUI
Sediu social: str. Episcopiei nr. 60-62, Arad, cod postal 310084, România
CIF: 4573205
Email: office@masaperoti.ro
Telefon: 0257.281856

Arhiepiscopia Aradului este acreditata ca furnizor de servicii sociale si are experient in acordarea de servicii sociale. Cantina sociala Sfantul Ierarh Nicole functioneaza din 27 februarie 2007. Cantina functioneaza in principal pe baza de donatii in ceea ce priveste materia prima pentru pregatirea hranei si venituri proprii ale Arhiepiscopiei Aradului in ceea ce priveste plata salariilor si a utilitatilor.

Cantina sociala Sfantul Ierarh Nicolae oferta gratuit masa la aproximativ 100 de persoane sarace pe zi. Cantina functioneaza pe strada Episcopiei nr. 43.
In anul 2020, Arhiepiscopia Aradului a semnat un Contract finantat prin POCU, Axa prioritara 4, Obiectiv 4, conform Contractului de finantare nr. POCU /436/4/4/127757 din data de 09.04.2020 denumit Cantina Sfântul Nicolae - serviciul masa pe roti pentru bunicii comunitatii. In vederea indeplinirii obiectivului general si obiectivelor specifice ale proiectului, am dezvoltat cantina sociala si am înfiintat ca urmare a semnarii contractului de finantare, un serviciu de distribuire a hranei, serviciu pentru care vom asigura functionarea timp de 24 de luni pe perioada proiectului si cel putin 6 luni dupa finalizarea proiectului. Serviciile de distribuire a hranei sunt adresate persoanelor de peste 65 de ani din Arad, identificati de specialistul grup tinta cu ajutorul autoritatilor publice (Casa de Pensii si DGASPC Arad), aflate in incapacitatea de a si asigura traiul zilnic ca urmare a deficientelor fizice, a bolilor si a saraciei.
Prin urmare, in cadrul Cantinei Sociale Sfantul Ierarh Nicolae vor fi deserviti cca 100 de beneficiari (prin acordarea de mese calde cu ridicare sau servire la sediul Cantinei) si 170 de beneficiari, carora li se va distribui o masa calda la domiciliu.
In perioada 2020-2021, atat din resurse proprii cat si prin finantarea acordata prin proiect, s-a reabilitat Cantina Sociala Sfantul Ierarh Nicolae, s-au facut recompartimentari, asigurandu-se un circuit al alimentelor in conformitate cu cerintele legale, s-au achizitionat echipamente noi necesare pregatirii hranei, s-au achizitionat in sistem de leasing operational 2 autovehicule pentru transportul mancarii la cei 170 beneficiari care vor fi deserviti prin proiect.

Prin proiect este finantata materia prima pentru pregatirea meselor (felul I si felul II) timp de 24 de luni. in medie timp de 21 de zile/luna pentru 170 de beneficiari/zi, costul caserolelor (170 buc caserole/felul I/zi si 170 caserole felul II/zi), combustibilul pentru cele 2 autovehicule si costul resurselor umane pentru perioada proiectului (Manager Proiect, Coordonator cantina, responsabil grup tinta, bucatar, 2 ajutor de bucatar, 2 soferi). Suplimentar, sunt angajati din resurse proprii personalul necesar (o parte comun) pentru deservirea celorlalti beneficiari (100 persoane), precum si o parte din personalul care lucreaza pe proiect cu 1/2 norma, lucreaza si in cadrul Arhiepiscopiei cu jumatate de norma sau norma intreaga. In cadrul Cantinei Sfantul Ierarh Nicolae s-a mobilat si dotat si un birou in care isi desfasoara activitatea Asistentul social si Responsabilul Grup Tinta, care sunt permanent la sediul acesteia pentru a oferi serviciile specifice beneficiarilor, a tine legatura cu acestia si a-I ajuta sa depaseasca situatia de vulnerabilitate.

GRUP TINTA

Orice persoana vârstnica domiciliata în mun Arad, va putea beneficia de serviciul ”Masa pe roti” înfiintat prin proiect daca:

  • a împlinit vârsta de pensionare – are peste 65 de ani;
  • are venituri insuficiente - sub 1500 lei/luna;
  • este fara sprijin material si/sau familial;
  • nu îsi poate plati costurile unor astfel de servicii;
  • este persoana singura sau izolata sau abandonata;
  • se afla în risc crescut de a fi marginalizata economic si social;
  • sufera de una sau mai multe patologii;
  • este dependenta din punct de vedere fizic – are probleme de sanatate care fac dificila deplasarea la cantina pentru a prelua hrana;
  • nu beneficiaza la momentul selectiei si nici pe perioada programului ”Masa pe roti” de servicii similare din partea altui furnizor de servicii sociale;
  • domiciliul se afla la o distanta ce nu-i permite deplasarea la cantina.
Implică-te